Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Warner Backus

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 Dec 1924

Philadelphia, Pennsylvania, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Backus kaloi vitet e tij të parë në Wilmington, Delaware dhe ndoqi shkollën Hill në Pottstown, Pensilvani. Ai u diplomua në vitin 1942, edhe pse sipas llogari të veta, ai nuk mori studimet e tij në Hill School shumë seriozisht:

Unë flunked jashtë çdo vit. Unë kurrë nuk studiohet. I urryer studiuar. Unë kam qenë vetëm goofing rreth. Ajo kishte pasoja i lezetshëm se çdo vit që unë shkova në shkollë verore në New Hampshire, ku kam kaluar me vela të verës dhe ka një kohë të këndshme.

Ai hyri në Universitetin e Virxhinias për të studiuar kimi me kërkesën e babait të tij. Megjithatë ai nuk ishte më shumë se sa të zellshëm në shkollë dhe në vitin 1943 studimet e tij ishin të ndërprera. Atë vit ai u bashkua me ushtrinë.

Në ushtri mori trajnim mjekësor, duke punuar në një spital e qytetit të Atlantikut në një repart neurosurgery që trajtohen plagët në kokë. Cuditerisht ai ishte gjetur që të ketë një tumor kockave dhe kishte një pjatë të pajisur në kokën e tij. Një trajnim mjekësor duket të jetë drejtimin e duhur për Backus por pas nëntë muajsh të shkollës mjekësore ai dha këtë ide too:

I urrente atë. Ata nuk më pëlqen të menduarit në shkollë mjekësore. Ata mësuar përmendësh - se e gjitha ata duan që ju të bëni. Ju nuk duhet të mendojnë.

Përsëri pa asnjë ide se cilin drejtim duhet të marrë, ai mori një apartament në Nju Jork. Ai përshkruan (shih) çfarë ndodhi tjetër:

Unë vërtetë nuk e di çfarë dreqin kam dashur të bëj me jetën time. Kam vendosur se ajo që kam kërkuar është një hi i mirë fi caktuar sepse unë liked music. Në ato ditë, ata nuk ekziston me të vërtetë kështu që unë shkova në shkollë një teknikë radio. Unë kisha një mësues shumë i mirë - mësues të mirë që kam parë ndonjëherë kishin - dhe ai e pyeti mua për të bashkëpunuar me të dhe të llogaritin karakteristikat e disa qarqeve për një revistë.

Mbaj mend bërë relativisht llogaritje të thjeshtë për të marrë një pikë pak në një kurbë për një përforcues. Ishte i vështirë dhe i lodhshëm dhe të tmerrshme, por ajo mori mua interesuar në matematikë. Fakti që ajo kishte një kërkesë - që interesuar mua.

Backus hyri në Columbia University, New York për të studiuar matematikë. Ai u diplomua në vitin 1949. Vetëm para se ai u diplomua ai vizitoi Qendrën kompjuterike IBM në Madison Avenue. Kur ai i tha udhëzues se ai ishte në kërkim të një pune ajo i tha atij që të flisni me një drejtor.

Unë i thashë jo, unë nuk mund të. Kam shikuar me lagështi dhe të shpupurisur. Por ajo insistoi dhe kështu kam bërë. Kam marrë një provë dhe e bëri OK.

IBM Backus u bashkua si një programues në vitin 1950. Ai është shpikësi i FORTRAN, të parë të nivelit të lartë kompjuter gjuhë të zhvilluar. Ai u bë komerciale në dispozicion në vitin 1957. Përshkruar punën e tij në fillim të FORTRAN, Backus tha:

Ne nuk e dimë se çfarë kemi kërkuar dhe si të bëhet kjo. Ky lloj vetëm u rrit. Lufta e parë ishte mbi atë që gjuha do të duken si. Pastaj si ta kuptoj shprehje - kjo është një problem i madh dhe çfarë kemi bërë duket befasi kaba tani ....

Në 1959 ai shpiku Naur Backus Forma (BNF), një simbol standard për të përshkruar Sintaksa e një gjuhë programimi e nivelit të lartë.

Kontributi i tretë i tij i madh për shkenca kompjuterike ishte për të zhvilluar një gjuhë programimi i quajtur funksional FP, i cili mbështet një qasje matematikore të programimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland