Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Gustav Heinrich Bachmann

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 June 1837

Berlin, Germany

31 March 1920

Weimar, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pali Bachmann 's babai ishte një ministër Lutheran. Pali solli deri në një shtëpi të rreptë, ku natyra e tij modeste ishte i inkurajuar, dhe kur ai u bë një muzikant i talentuar dhe shumë entuziast.

Pali mori pjesë në një gjimnaz në të cilin duket se kanë pasur disa vështirësi me matematikën. Talentin e tij matematikore, megjithatë, erdhi në ballë sipas Schellback mësues matematikë shkëlqyer Karl dhe ai vendosi për të studiuar matematikë në universitet. Shëndetin e tij në këtë fazë nuk është e mirë dhe në mënyrë që të shërohet nga tuberkulozi ai ishte këshilluar që të kalojnë disa kohë në Switzerlad, që ai bënte para fillimit të edukimit të tij në universitet.

Bachmann hyri në Universitetin e Berlinit dhe ka studiuar matematikë. Në 1856 ai shkoi nga Berlini në Göttingen në mënyrë që ai mund të vazhdojnë të studiojnë kurse nga Dirichlet të cilët kishin mbetur vetëm në Berlin për të pasuar të Gauss 's karrige në Göttingen. Në Göttingen Bachmann u bë shokë të ngushtë me Dedekind i cili kishte vetëm pak vite më parë janë dhënë doktoratë e tij sipas Gauss 's mbikëqyrje. Bachmann kthye në Berlin, ku ai mori një doktoraturë në 1862 për një tezë mbi teorinë grup nën Kummer 's mbikëqyrje.

Nga Berlini, Bachmann shkoi në Breslau të studiuar për habilitation e tij. Atje ai ka punuar në teorinë e numrave dhe ai u dha habilitation e tij në 1864 për një tezë në njësi komplekse e cila kishte qenë një temë e cila kishte qenë i frymëzuar për të punuar në edhe pse leksionet nga Dirichlet që ai kishte marrë pjesë.

Ai dha mësim në Breslau pas dhënies së habilitation, duke u bërë një profesor të jashtëzakonshme atje. Pas disa viteve ai u emërua si profesor i plotë në Münster. Megjithatë Bachamnn divorcuar gruan e tij në 1890 dhe dha dorëheqjen kryetari i tij në Münster. Pastaj, si Ore shkruan në:

Me gruan e tij të dytë ai u vendos në Weimar, ku ai shkrimet e tij matematik kombinuar me kompozimin, duke luajtur piano, dhe duke shërbyer si një kritik muzikë për disa gazeta.

Puna e tij më e rëndësishme është një studim të plotë të teorisë numri i dhënë të dyja rezultatet dhe një vlerësim i metodat e provave. Zahlentheorie. Versuch einer dieser Gesamtdarstellung Wissenschaft në Hauptteilen ihren të cilat ai ka punuar më pas dorëheqjes së tij në karrige Münster, ishte botuar në pesë volume në mes 1892 dhe 1923. Vepra të tjera të mëdha përfshirë Niedere Zahlentheorie botuar në dy vëllime në vitin 1902 dhe 1910, ndërsa Das Fermat-Problem në bisherigan seiner Entwicklung u botua në 1919.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland