Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Claude Gaspar Bachet de Méziriac

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Oct 1581

Bourg-en-Bresse, France

26 Feb 1638

Bourg-en-Bresse, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Klod Bachet studiuar me Jezuitëve në Lion dhe Milano. Ai u bashkua rendit jezuit në vitin 1601, por vitin e ardhshëm, pas një sëmundje, ai u largua Rendit. Për shumicën e jetës së tij Bachet jetuar në kohën e lirë krahasuese të pasurive të tij në Bourg-en-Bresse. Ishte në këtë pasuri pas ai u kthye në sëmundje në Milano në vitin 1602 dhe, me përjashtim të shpenzimeve 1619-20 në Paris, ai kaloi në heshtje jetën e tij ka shijuar të ardhura të konsiderueshme të gjeneruara nga pasuria. Ai u martua në vitin 1612.

Bachet ishte një shkrimtar i librave (1612 dhe 1624) mbi puzzles matematikore dhe truket që formoi bazën për pothuajse të gjitha librat e më vonë në recreations matematikore.

Bachet zbuluar një metodë të ndërtimit të shesheve magji. Ai gjithashtu ka punuar në teorinë e numrave. Ai është më i famshëm për përkthimin e tij latinisht e Diophantus 's Arithmetica tekst grek (1621) në të cilin ka shkruajtur shënim Fermat e tij të famshëm të fundit Teorema anësore.

Ai u zgjodh në frëngjisht Akademia e Shkencave në vitin 1635.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland