Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Atwood

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

Oct 1745

Westminster, London, England

11 July 1807

Westminster, London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

George Atwood 's prindërit ishin Isabella shet e Inglesham, Wiltshire, dhe Thomas Atwood i cili ishte ndihmës familltar e famullisë së Shën Klementit danezëve, Westminster, ku George u pagëzua më 15 tetor (data e saktë e lindjes së tij është e panjohur). George ishte i madh e bijve të prindërve të tij dhe ai kishte dy vëllezër të rinj, Xhejms dhe Thomas. Ai ishte arsimuar në Shkollën Westminster që ai hyri si dijetar një mbret në 1759. James Vëllai i tij më vonë hynë në të njëjtën shkollë. Në vitin e tij përfundimtar në shkollë në 1764 Xhorxh ishte kapiten i shkollës. Ai pastaj hyri në Trinity College Cambridge më 5 qershor 1765 si një pensionist, do të thotë se ai nuk kishte një bursë dhe paguar për vetë të mbajtur në Kolegjin e tij. Ai u zgjodh për një bursë në 2 maj të vitit të ardhshëm, u diplomua si grindavec e tretë (vendin e tretë në mesin e nxënësve Klasa e parë) në Tripos matematikore të 1769 dhe ishte i pari prizeman Smith në të njëjtin vit. Ai u bë anëtar i Trinity College në tetor 1770 dhe mësoi edhe atje bëhet një mësues privat në 1773. Më 13 qershor 1776 ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore.

Atwood është një pedagog shumë popullor në Kembrixh, duke i dhënë shumë demonstrata në leksionet e tij. Ai publikuar detajet e kursit të tij leksion me përshkrimet e demonstratave të tij në 1776:

Ai demonstroi mekanikë fillore dhe hydrostatics me pulleys, pendulums, dhe ajër-pompave, si edhe si elektricitet, magnetizëm, dhe optikë, duke përfshirë Leonhard Euler 's parimet e lente achromatic. Ai ka dhënë mësim në astronomi, duke përmendur anketat e fundit e densitetit tokës nga Hutton matematikan Charles dhe astronom mbretëror Nevil Maskelyne, plus Maskelyne 's favorizuar metodë hënor për gjatësi.

William Pitt, ministër britanik kryeministër (1783-1801, 1804-06), ishte një nga studentët që morën pjesë shumë Atwood është popullor ligjërata dhe më vonë, kur zyra e Pitt kishte arritur të lartë, ai Atwood punësuar në Thesarit. Megjithatë kjo ishte ende një farë mënyre në të ardhmen kur Atwood dha dorë nga funksioni i tij si mësues privat në Kembrixh në 1779 dhe u përpoq pa sukses për të marrë një pozicion me bordin e gjatësi. Si pjesë e ofertës së tij për të marrë një pozicion si sekretar me bordin e dërgoi të dhënat e kurseve Kembrixh e tij për të Sir Joseph Banks, president i Shoqërisë Mbretërore. Në verën e vitit 1781 dërguar Atwood detajet Shoqëria Mbretërore e kërkesave të tij të gjeometrisë për problemet e korrigjimin sightings përmes sekstant pasqyra. Kjo punë ishte, si ai vuri në dukje që të Bankave, në përputhje me besimin e tij në zbatimin e teknikave matematikore të problemeve në shkencën fizike.

Në 1779 u bë sekretar Hutton kishte të huaj të Shoqërisë Mbretërore, por u detyrua të jepte dorëheqjen në 1783 nga Sir Bankat Jozef, president i Shoqërisë. Kjo ishte një çështje për të ardhur keq që çoi në polemika të konsiderueshme në shoqëri e cila është diskutuar në detaje. Bankat Hutton pohoi se kishte dështuar për të kryer detyrat e tij me efikasitet, por shumë në shoqëri mbështetur Hutton dhe mendonin se ai ishte në bankat fakt i cili nuk kishte arritur të menaxhojë punët e Shoqërisë kompetencë. Atwood mbështetur Hutton, ashtu siç bëri Maseres, Maskelyne, Landen, Glenie, Hornsby dhe të tjerët, duke e akuzuar Bankat e përdorur autoritetin e tepërt dhe të qënit "despotik". Ata kërcënuan të shkëputet nga Shoqëria Mbretërore. Në fakt nuk ishte një tjetër element për argument që ka reflektuar rritjen e shpejtë të përdorimit të matematikës në shkencat fizike. Atwood, dhe të tjerët në kryengritje Matematikanë ', i mbështetur fuqimisht këtë si ne u përmend më lart.

Në 1784 Pitt rregulluar që Atwood jepet 500 në vit dhe një zyrë në Thesarit. Detyra e tij ishte:

... t'i kushtojnë një pjesë të madhe të kohës së tij në llogaritjen financiare.

Atwood është i njohur mirë për një punë Një traktat në Lëvizje drejtvizor dhe Lëvizja e Organizmave (botuar nga Cambridge University Press në 1784) që është një libër mësimi për mekanikën e Njutonit përshkruar ndikimin dhe lëvizje të thjeshta harmonike. Ajo gjithashtu përshkruan në detaje një makinë, e njohur tani si Atwood makinës së, për të demonstruar në mënyrë uniforme ligjet e levizjes përshpejtuar për shkak të gravitetit. Makinë ishte ndërtuar nga George Adams, një instrument krijues në Londër, në specifikimet Atwood dhe përshkrimin e parë të tij u botua në frëngjisht në 1780. Alessandro Volta kishte kërkuar makinë, dhe kopjet e kishte dërguar edhe në Spanjë, por Atwood ishte presion që të botojë një përshkrim. Kjo është dhënë në 1784 publikim e tij. Ai gjithashtu botoi një punë të dytë në të njëjtin vit Analiza e një Kursi i Leksione mbi Parimet e Filozofisë Natyrore i cili ishte një version të zgjeruar të Kembrixhit natyrisht që ai kishte dhënë hollësi të parë në vitin 1776.

Ju mund të shihni një foto të makinës Atwood të

Atwood botuar edhe në ekuacionet për përdorimin e Hadli 's sektor. Ai shprehu teoritë e Euler dhe Bouguer mbi stabilitetin e anijeve. Ai u dha Medaljen Copley e Shoqërisë Mbretërore në 1798 për këtë punë. Ai gjithashtu shkroi mbi ndërtimin e harqe (1801) dhe në hartimin e një re ura hekuri Londër gjatë në Thames Blackfriars.

Atwood është një lojë shahu amator-lojtar i njohur dhe në mesin e kundërshtarëve të tjera të luajtur lojra kundër Philidor lojtar i famshëm në frëngjisht, i cili ishte konsideruar si kampion botëror jozyrtar. HE dhënat Bird:

Nga lojtarët që ka hasur Philidor, Sir Janssens Ibrahimit, i cili vdiq në 1775, duket se kanë qenë më të mirë, z. George Atwood, një matematikan, një nga sekretarët Pitt erdhi tjetër, ai ishte nga një klasë e cila ne duhet të telefononi tretë ose dy klasat e mosmarrëveshje më poshtë Philidor, një standard të lartë të përsosmërisë në të cilën por disa amatorë të arrijnë.

Një nga tiparet më interesante e Atwood si një lojtar shahu është se ai e regjistruar dhe ruajtur disa nga lojërat e tij, një praktikë e pazakontë në atë kohë. Këto rcords kanë mbijetuar, në mesin e tyre lojra e fundit që luajti Philidor që ishin kundër Atwood në Club Parsloe në Londër më 20 qershor 1795.

Atwood ishte përfshirë shumë me llogaritjet matematikore të cilat janë të nevojshme nga qeveritë për të drejtuar vendin në mënyrë efektive. Për shembull:

... përleshjet e dhunshme gjatë kohës së luftës, mbi çmimet e misri në 1800-01 ai përpiluar një studim të gjerë të assize e bukës, sistemin e rregullimit të çmimeve në fuqi që prej shekullit të trembëdhjetë, duke përfshirë gjyqet e sasisë grurit në bukë e standardeve, dhe të dhënat mbi bakers ' fitimeve, i projektuar për të mbështetur politikën e re të qeverisë konservator për rregullimin e çmimeve. Ai u tha se kjo punë intensive dhe llogaritjen e kishte thyer shëndetin e Atwood.

Vëllai Atwood i Thomas kishte sukses i ati i tij si ndihmës familltar në St Margaret's, Westminster, dhe ai ende mbajtur këtë funksion në St Margaret Atwood kur u varros atje.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland