Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Siegfried Heinrich Aronhold

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

16 July 1819

Angerburg, Germany (now Wegorzewo, Poland)

13 March 1884

Berlin, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Siegfried Aronhold studiuar në gjimnaz në Rastenburg (tani Ketrzyn, Poloni). Pasi babai i tij vdiq nëna e tij u shpërngul në Königsberg dhe Aronhold ndoqi Gjimnazin aty, u diplomua në 1841.

Aronhold pastaj hyri në Universitetin e Königsberg për të studiuar matematikën dhe shkencat natyrore. Atje ai u mësoi nga Bessel, Jacobi, Hesse dhe Franz Neumann. Aronhold shkoi me Jacobi në Berlin, ku ai vazhdoi studimet e tij nën Dirichlet dhe Steiner. Doktoraturës e tij nga Königsberg ishte dhënë në 1851.

Nga 1852 deri 1854 Aronhold mësohen në artileri dhe Shkolla Engineer së në Berlin. Ai ka dhënë mësim në Akademinë Mbretërore të Arkitekturës në Berlin nga 1851. Aronhold u emërua profesor në Akademinë Mbretërore të Arkitekturës në 1863.

Aronhold mori Weierstrass 's mësim në Akademinë Mbretërore të Arteve dhe Mjeshtëri Weierstrass kur u sëmur në 1862. Dy vjet më vonë Aronhold u emërua profesor në Akademinë Mbretërore të Arteve dhe Mjeshtëri.

Aronhold bërë kontribute të rëndësishme në teorinë e invariants. Tema ishte gjithashtu është duke u studiuar intensivisht nga Silvester, Cayley, Clebsch dhe Hessen por Aronhold ishte i parë gjerman që të punojnë në këtë temë. Disa ekuacione lineare diferenciale pjesore që ai erdhi të gjithë në punën e tij janë karakteristikë e teorisë invariant dhe janë quajtur me emrin e tij.

Aronhold më parë kishte punuar në kthesa aeroplan dhe problemin e nëntë pikat e ndryshim të kurbë aeroplan i tretë për të cilat kishin qënë të diskutohet nga Plücker disa kohë më parë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland