Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Kathleen McNulty Mauchly Antonelli

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Feb 1921

Ireland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Kathleen McNulty ka lindur në Irlandë, por emigroi në Shtetet e Bashkuara si një fëmijë të vogël. Ne duhet të shpjeguar emrat e nën të cilin kemi krijuar një listë e saj në këtë arkivë. Ajo u martua me John Mauchly në vitin 1948 duke u bërë Kej Mauchly pastaj, disa vjet pas John Mauchly 's vdekje në vitin 1980, ajo u martua me Severo Antonelli. Arsim i saj ishte në shkollat katolike në Shtetet e Bashkuara para se të hyjnë Chestnut Hill College për Gratë në Filadelfia. Në Chestnut Hill College ajo studioi matematikë dhe ajo ishte në atë lëndë që ajo u diplomua në 1942.

Sigurisht 1942 ishte në mes të Luftës së Dytë Botërore dhe në këtë kohë lufte ishte fuqimisht ndikojnë drejtimin e hulumtimit akademik. Shtetet e Bashkuara ishin veçanërisht drejtimin e shkollave dhe stafi i tij kërkimore drejt përpjekje të luftës. Shkolla Moore Universitetit të Pennsylvania's e Inxhinierike filloi vënien në kurse trajnimi për elektronikë dhe disiplina të tjera si pjesë e kësaj përpjekje të luftës. Ata gjithashtu filluan hulumtim në fillim të përdorimit të kompjuterëve.
Ballistic Research Laboratory ishin vendosur deri në Aberdeen, në qarkun Harford, Maryland verilindor si pjesë e Tokësore Proving Aberdeen, një vend të armëve ushtarake testimin e cila ishte themeluar në vitin 1917 gjatë Luftës së Parë Botërore Ballistic Research Laboratory përbëhej nga stafi Moore Shkolla dhe stafit nga Ground Proving Aberdeen duke përdorur ekspertizën e tyre në projekte të përbashkëta.

Kej McNulty Pas diplomimit është punësuar si një matematikan nga Shkolla Moore e Inxhinierisë, ku ajo punoi për përgatitjen e tabelave qitjes për armë. McNulty përshkroi punën që ajo ka në këtë mënyrë:

Ne nuk kemi calculators tavolinë në atë kohë, mekanike dhe nxitur me motore elektrike, që mund të bëjmë aritmetikë të thjeshtë. Ju do të bëni një shumëzimit dhe kur u shfaq përgjigje, duhet të shkruani atë poshtë për të reenter atë në makinë për të bërë llogaritje të ardhshëm. Ne ishim të përgatitur një tabelë shkarkimi për çdo armë, me ndoshta 1.800 trajektoret e thjeshtë. Për të llogaritur dorë vetëm një prej këtyre trajektoret mori 30 ose 40 orët e ulur në një tavolinë me letër dhe një kalkulator. Siç mund ta imagjinoni, ata ishin duke shpejt nga gra të reja për të bërë llogaritjet. Në fakt, titullin e punës për projektin balistikë ishte "kompjuter". Ideja ishte se nuk kam vetëm që aritmetike, por edhe e bëri vendim mbi çfarë të bëjë tjetër. ENIAC bërë mua, një nga "kompjuterat e parë", të vjetëruara.

Kompjuterit ENIAC (Electronic numerike Integrator dhe Kompjuterike), e cila i referohet McNulty në kuotën e mësipërme ishte duke u ndërtuar nga John Mauchly dhe Gjoni Eckert në Shkollën e Inxhinierisë Moore gjatë viteve të luftës. Ajo ishte projektuar për detyrë përpilimin e tabelave të veçanta për trajektoret e bomba dhe predha të marrë mbi llogaritjet që McNulty dhe rreth 75 gra të tjera u kryen. Megjithatë lufta kishte përfunduar para makinë erdhi në shërbim, por është përdorur ende për zgjidhje numerike e ekuacioneve diferenciale si qëllim. McNulty ishte një nga gratë që u bënë gjashtë operatorët e ENIAC bërë kontribute shumë të konsiderueshme për shkenca kompjuterike, edhe pse u desh shumë vite përpara se të marrë kredi që ata meritojnë për punën e tyre dhe nismëtare.

Petzinger, në, përshkruan mënyrën se si përdoren McNulty ENIAC për të zgjidhur ekuacionet diferenciale pas ndërtimin e makinës ishte i plotë në shkurt 1946:

Detyra e parë ishte thyer ekuacionet diferenciale komplekse në hapa më të vogël të mundshme. Secili nga këto duhej të dërgoheshin në bankën e duhur elektronike dhe kryhet në sekuencën - jo thjesht një progresion linear, por një paralele, për ENIAC, amazingly, mund të kryejnë operacione shumë të njëjtën kohë. Çdo vizë dhe udhëzimeve kishte për të arritur vendin e duhur në kohë për opeation që varej nga ajo, brenda 1 / 5000-të e dytë.

Në 1948 u martua me John Mauchly McNulty, një nga dy designers e kompjuterit ENIAC. Në këtë kohë John Mauchly kishte lënë Shkolla Moore dhe u dizajnimin kompjutera më tej në partenership me John Eckert. Gjoni dhe Kej Mauchly jetonin në një fermë në Amber Pennsylvannia dhe Kej vazhdoi të punojë me me burrin e saj në hartimin e programeve kompjuterike për BINAC më vonë dhe kompjutera UNIVAC. Ajo ka kontribuar në projektimin software aftësitë për të plotësuar këto projekte që burrat ekspertizën e saj në dizajn "hardware".

Disa vjet pas vdekjes së burrit të saj në vitin 1980, Kej Severo Antonelli martuar dhe tani jeton në Pensilvani. Kej Antonelli ishte një drejtues kryesor në Samitin e Grave në Lindjen e Teknologjisë International Bregu në Boston në 1998.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland