Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Anthemius of Tralles

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

about 474

(possibly) Tralles (near Aydin in southwest Turkey)

about 534

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Anthemius e Tralles 's ati ishte një mjek me emrin e Stephanus. Anthemius erdhi nga një familje e arsimuar mirë me dy vëllezër që ishin mjekë, një vëllai i cili ishte një avokat dhe një tjetër i cili u përshkrua si një njeri i mësuar.

Anthemius është i njohur si një matematikan dhe një arkitekt. Si një arkitekt ai është i njohur mirë për të zëvendësuar kisha e vjetër të Haxha Sofia në Konstandinopojë në 532. Aftësitë e tij duket se edhe kanë zgjatur për inxhinieri, sepse ai është thënë se kanë qenë të punësuar për të riparuar mbrojtjen nga përmbytjet në Daras.

Ju mund të shihni një artikull rreth Haxha Sofia.

Ai e përshkroi ndërtimin e një elipsi me një varg të caktuar në dy foci. Libri i tij i famshëm mbi Kisha Djegia e përshkruan vetitë qendrore e një parabolë. Heath jep një nga problemet e tij që të çon në ndërtimin elips:

Për të shkaktoj që një rreze e diellit (të pranuar nëpërmjet një vrimë të vogël apo dritaren) do të bien në një vend të caktuar, pa duke u larguar në çdo orë dhe sezon.

Heath jep zgjidhje Anthemius's:

Kjo është ndërtuar nga ndërtuar një pasqyrë eliptike një fokusin e cila është në pikën ku rrezet e diellit është pranuar, ndërsa të tjera është në pikën në të cilën rreze është e nevojshme për të reflektuar në çdo kohë.

Anthemius studiuar pronat qendrore e parabolë dhe provon se:

... rrezet paralele mund të reflektohet në një pikë të vetme nga një pasqyrë alegorik e cila është pika fokusi. Directrix përdoret në ndërtim, i cili vijon, mutatis mutandis, të ngjashme si ndërtimi më lart në rastin e elips.

Ai përpiluar një studim të konfigurimin pasqyrë të shquar në punën e tij mbi pajisjet mekanike të shquar që ishte i njohur me disa nga matematicienë si arab al-Haytham.

Ka një numër tregimesh të Anthemius tha që mund të jetë plotësisht fiktive, por, siç është shpesh rasti me histori të tillë, ata mund të japin një tregues i karakterit të tij. Huxley shkruan (shih gjithashtu):

Anthemius përndjekur një Zenon fqinj dhe rivale duke reflektuar rrezet e diellit në shtëpinë e tij. Ai gjithashtu prodhuar përshtypjen e një tërmet në shtëpi Zenon duke përdorimin e avullit të udhëhequr nën presion përmes tubave të lidhur në një kazan.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland