Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Konstantin Andreev

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 March 1848

Moscow, Russia

29 Oct 1921

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Konstantin Andreev mësim në Universitetin e Kharkovit 1873-1898. Ndërsa në Kharkovit, ai u graduar profesor i matematikës në vitin 1879.

Andreev mori një rol drejtues në themelet dhe zhvillimin e Shoqërisë Kharkovit matematike. Kjo shoqëri është një nga shoqëritë e matematikës e hershme dhe u themelua në vitin 1879, vit Andreev u bë profesor.

Në 1898 Andreev majtë Kharkovit për të marrë një takim në Moskë, ku ai ishte profesor i matematikës. Ai mbeti në Moskë për pjesën tjetër të karrierës së tij.

Andreev është i njohur mirë për punën e tij në gjeometri, edhe pse ai gjithashtu dha kontribut në analizë. Në fushën e gjeometrisë ai bëri pjesë e madhe e punës në gjeometrise projektive.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland