Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Howard Van Amringe

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 April 1835

Philadelphia, Pennsylvania , USA

10 Sept 1915

Morristown, New Jersey, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Howard Van Amringe ishte shkolluar në shtëpi nga babai i tij, derisa ai hyri në Montgomery Akademisë. Atje ai i përgatitur për të hyrë në Yale University që ai bëri në vitin 1854. Në 1856 ai u largua dhe u bë një mësues i matematikës, por u kthye në studimet e tij në vitin 1858, kur ai hyri në Columbia College në New York City. Kolegji ka për t'u bërë Universitetin e Kolumbias, në 1912. Van Amringe marrë AB e tij në 1860 dhe AM e tij në 1863.

Van Am, pasi ai ishte i njohur, shpenzuar të gjithë karrierën e tij në Kolumbia. Ai ishte profesor i matematikës në Shkollën e Minave nga 1865 deri 1873 kur ai u emërua profesor i matematikës në Shkollën e Arteve. Ai ishte kreu i matematikës nga 1892 deri në vitin 1910 ka dalë në pension.

Amringe ishte një mësues të mirë të matematikës, Thomas shkruan:

... ndoshta nuk ka mësues të tjerë të ditës së tij ishte dashur kaq dhe respektohet ...

por ai nuk ishte një matematikan hulumtimin e ndonjë cilësi. Ai nuk ka publikuar asnjë dokumente hulumtimi në matematikë, por ai është i rëndësishëm në rolin e tij në themelimin e Shoqërisë New York matematike e cila shpejt ndryshoi emrin e saj në American Mathematical Society. Ai ishte presidenti i parë i Shoqërisë 1888-1890. Në takimin e parë pas mandatit të tij si president kishte përfunduar, më 5 dhjetor 1890, Van Amringe propozoi që shoqëria duhet të publikojë një buletin.

Burgess përshkruan Van Amringe në terma ngjyra:

Ai ishte ... atdhetar ideal kolegj, dhe rrjedhimisht idhullin e studentëve dhe alumni e kolegj, edhe pse ai ishte mjaft një pasues i disiplinës në klasë. ... Ai ishte gjithmonë ka disa aksident, të tilla si thyer një krah ose një këmbë. ... ai ishte një duhanpirës i madh dhe i rregullt e klubeve. Ai ishte gjithashtu i një politikani diçka .. ai ishte një mik i mirë, i patundur, i besueshëm dhe shumë i këndshëm në marrëdhënie shoqërore. Askush nuk mund ta di njeri dhe nuk e duan atë.

Siç shkruan për Archibald American Mathematical Society në:

... ishte e natyrshme që një ngritje të tij, duke zënë pozicionin që ai e bëri, duhet të ketë bërë presidenti i parë Shoqëritë tona.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland