Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Conel Hugh O'Donel Alexander

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 April 1909

Cork, Ireland

15 Feb 1974

Cheltenham, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Hugh Alexander 's prindërit ishin Hilda Barbara Benet, i cili erdhi nga Birmingham, dhe Long Conel William Alexander, i cili ishte profesor i inxhinierisë në University College, Cork. Hugh ishte më i madh i prindërve të tij katër fëmijë. Kur ai ishte njëmbëdhjetë vjeç babai i tij vdiq dhe nëna e tij u kthye në qytetin e saj në shtëpi e Birmingham me familjen. Ka frekuentuar shkollën Hugh King Edward ku ai tregoi talentin e shquar për matematikë dhe për shahut. Ai fitoi kampionatin e shahut Boys britanik në vitin 1926. Ai gjithashtu fitoi një bursë për matematikë dhe Kembrixh në vitin 1928 ai hyri në King's College, Cambridge.

Në Kembrixh Aleksandër vazhdoi të ndarë kohën e tij midis shahut tij dhe studimet e tij të matematikës. Ai ishte duke luajtur në bordin e lartë për Cambridge University me sukses të papaguar nga koha ai ishte ulur Tripos matematike në vitin 1931. Performancën e tij në këtë provim ishte i shkëlqyer, por ai e humbi jashtë në dhënien e një shoqëri e cila do të lejonte që ai të vazhdojë të ndërmarrë kërkime matematikë. Çartur e dinte se, por për kohë ai kushtuar shahut, ai do të kishte bërë lehtë të shënojë e tij si një matematikan kërkimore. Çartur përshkroi Alexander si:

... vetëm matematikan vërtetë ai e dinte që nuk u bë një matematikan profesional.

Aleksandri u emërua si mësues matematike në Winchester në 1932. Enid Ai u martua me Constance Crichton Neate, vajza e një kapiten detit, më 22 dhjetor 1934. Ata kanë dy djem.

Duke qenë një mësues matematike me siguri lejohet Aleksandri për të luajtur shah në nivel më të lartë. Ai u rendit i dyti në kampionatin e shahut britanik i 1932. Në vitin 1934 ai mori pjesë në Turneun Ndërkombëtar Nottingham Shahu i cili u luajt në Universitetin e Nottingham. Turneu i lartë i përbërë nga njëmbëdhjetë lojtarët kryesorë ndërkombëtarë, duke përfshirë katër kampionëve të botës, dhe katër lojtarë britanik. Euwe dhe Lasker, dy matematicienë të luajë shah me CV në këtë arkiv, luajtur. Ai ishte shumë i fortë një fushë për Aleksandër të shquhen në këtë pikë në karrierën e tij, por ai nuk ka fitore mbi Flohr dhe Tartakover. Watts shkruan:

Aleksandri ishte ndoshta papritur e kontigjentit angleze, dhe ai bëri përshtypje të mirë që ka qenë më shumë se konfirmuar në Turneun Team Stokholm. Ai ka treguar veten në gjendje që të lë me testament sulmin kombinime dhe idetë që ikin më të kujdesshëm dhe më të fortë e mjeshtrave, dhe një përvojë pak më tepër duhet vënë atë në rangun e parë dhe një herë vendin e shahut britanik në hartë.

Vërtetë Alexander fituar këtë përvojë dhe në 1938 ai fitoi kampionatin e shahut britanik dhe u radhit i dyti i barabartë me Paul Keres në Kongresin e Christmas Hastings ndërkombëtare. Ajo ishte në 1938 që ai e la punën e tij si një mësues i matematikës për të marrë postin e kreut të kërkimeve në Partneritetin Lewis Gjoni, Londër. Ai ishte kapiten i ekipit anglisht në Turneun Ndërkombëtar në Benos Team Aires në 1939, dhe në fakt ishte vetëm përfunduar turneun e gjysmë kur lajme të arritur Benos Aires se Lufta e Dytë Botërore kishte filluar. Aleksandri nuk mbeten për të përfunduar turneu, por kapur menjëherë një varkën në Angli për të ofruar për t'i shërbyer vendit të tij.

Ishte tani që aftësitë matematikore dhe problemin e zgjidhjes së Aleksandrit u vënë në përdorim të plotë. Në shkurt 1940 ai u dërgua në Bletchley Park, ku ai u bashkua me bun 6 në Kodin e Qeverisë dhe Cypher Shkolla. Këtu ai punoi për deshifrim mesazhet e dërguara përmes ushtrisë dhe makina të forcës ajrore "Enigma", pastaj mars 1941 ai shkoi në bun 8 si i dyti në komandë të Turing. Alexander dhe Turing punoi mbi deshifrim mesazhe detare Enigma, dhe deri në gusht ata kishin zgjidhur shifër Kriegsmarine (shih). Megjithatë shumë kohë ishte ende e nevojshme për të deshifroj mesazhet dhe në tetor Turing dhe Aleksandër ankesë e drejtëpërdrejtë të Winston Churchill për disa asistentë të vogël. Edhe pse Turing ishte kreu i Hut 8, Aleksandër shpejt slotted në këtë rol pasi ai ishte një administrator shquar ndërsa Turing ishte interesuar në çështjet organizative. Turing Kur shkoi në Shtetet e Bashkuara në nëntor 1942, Aleksandri u bë kreu zyrtare. Kolegët e tij vlerësoi udhëheqjen e tij duke e përshkruar atë si:

... një kreu mjaft madhështor i bun 8

dhe

... menaxher model [që] cryptographers na trajtuar si kolegët dhe ishte jashtzakonisht tolerante e foibles tonë.

Ai dha një kontribut shumë të shquar në punë deshifrim në Bletchley Park, dredhia e metodave të reja Bayesian rezultatin e cila u bë e nevojshme që nga gjermanët, e kuptuar se kodi i tyre ishte duke u thyer, ka vazhduar të rritet në kompleksitetin e vet.

Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, Aleksandri u kthye në pozicionin e tij si kreu i hulumtimit në Partneritetin John Lewis, por shpejt e kuptoi se thyer kodin ishte një profesion shumë më emocionuese. Në verën e vitit 1946 ai u bashkua me GCHQ (Qeveria Shtabi i Komunikacionit), një organizatë me bazë në ekipet në Bletchley Park. Ai u bë Shef i Seksionit H (seksioni cryptanalysis) në 1949 dhe mbeti me GCHQ si Shef i Seksionit H derisa ka dalë në pension në vitin 1971. Në fakt ai ishte ofruar promovim në GCHQ por nuk pranoi, dhe ai gjithashtu i është ofruar një pozicion drejtues nga NSA, organizata ekuivalente me GCHQ në Shtetet e Bashkuara, dhe përsëri nuk pranoi, por vetëm pas tentativa serioze për ta pranuar.

Lufta e Dytë Botërore i dha fund çdo shanset që Aleksandri mund të kanë pasur në të bëhet World Chess Champion. Mikhail Botvinnik, i cili u World Chess Champion gjatë 1948-57, 1958-60 dhe 1961-63, ka shkruajtur:

... me thirrje e tij për tejkalimin dhe Zbutja e opozitës, me entuziazmin e tij për luftë pa kompromis, Aleksandër pioneered rrugën për lojtarët britanik në shah moderne, të ndërlikuara dhe e guximshme, lojtarët e shahut nuk do të harrojnë atë.

Në fakt Aleksandri bëri luajnë shah në nivelin më të lartë përsëri pas luftës, duke fituar Turneun Ndërkombëtar Hastings në vitin 1946 dhe po i barabartë me të parë Davidin Bronstein në Turneun e Hastings 1953. Ai kishte fitoret mbi disa nga lojtarët më të lartë në botë duke përfshirë Botvinnik, Euwe dhe Bronstein. Ai shkroi kolona shahut për Sunday Times, Financial Times, Lajme mbrëmjes, dhe Spectator. Ai ishte kapiten për të Federatës Chess britanike dhe luajti në konkurse Olimpiadës jashtë vendit, përveç kur garat janë në Evropën Lindore. Detyra e tij me të GCHQ penguar atë që udhëtojnë në vende të caktuara, për shembull, ai nuk mund të luajë në Olimpiadën 1956 në Moskë.

Është interesante të vihet në dukje se, edhe pse ai ka lindur në Irlandë, ai luajti shahut për Angli, diçka që u vu re sigurisht kur ai luajti në zonale Dublin në vitin 1957. Ai e bëri, megjithatë, tregojnë qartë se pavarësisht që jetojnë shumica e jetës së tij në Angli, ai e konsideronte veten irlandez. Ai shkroi në vitin 1957:

Unë nuk mendoj për veten time si një irlandez, jo një anglez, me gjithë kohën time të gjatë këtu.

Në ai është përshkruar si më poshtë:

Aleksandri ishte se rarest e njerëzve: një cryptanalyst superbly aftë i cili ishte gjithashtu një menaxher i shkëlqyer. Ai e kombinuar edhe një rroje-inteligjencës etur me energji të konsiderueshme dhe entuziazëm. Aftësitë e tij të jashtëzakonshme teknike, si dhe dhuratat e tij të drejtimit, menaxhimit njeri, dhe aftësinë administrative, e bëri atë një kreu frymëzues i të dyja bun 8 në Bletchley dhe H pjesë në GCHQ. Ai u bë një figurë pothuajse legjendar të komuniteteve të zbulimit të Britanisë së Madhe dhe SHBA. ... Hugh Aleksandri ishte një personalitet më i gjallë dhe tërheqës, i cili kënaqur miqtë e tij me gëzim e tij, humor, dhe ngrohtësi. Një folës i mrekullueshëm, ai donte të argumentojë, por ishte gjithnjë e gatshme për të parë kundërshtarin e tij për pikën e parë.

Ai kishte interesa të gjerë duke përfshirë urë, hokej mbi bar dhe filatelia.

Për kontributin e tij të shquar në vendin e tij Aleksandrit ishte dhënë një OBE në vitin 1946, një CBE në 1955, dhe një CMG në vitin 1970.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland