Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Henry Aldrich

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Jan 1648

Westminster, London, England

14 Dec 1710

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Henri Aldrich 's prindërit ishin Judith Francis dhe kapiteni Henri Aldrich. Kapiten Aldrich shërbyer familjes Berkeley për shumë vite, në veçanti ai shërbeu Gjoni Berkeley i cili u bë komisioneri i flotës. Henry lindi në Westminster, një qytet i vogël e brendshme të Londrës, shtrirë në bankë në veri të lumit Thames. Ai ishte më i madh i bijve prindërit e tij. Ai ndoqi shkollë në Westminster dhe iu dha një bursë në vitin 1658.

Më 19 korrik 1662 Aldrich Kisha hyrë Krishti, Oxford, shih. Ai u dha MA e tij në 1666 dhe KK të tij në vitin e ardhshëm, atëherë u bë një mësues privat në Krishtit e Kishës. Ai kishte interesa të gjerë duke përfshirë matematikën, muzikën, dhe arkitekturës. Ai ishte i njohur edhe si një shkrimtar humorist dhe Suttle e përshkruan atë si:

... një punner e vlerës së parë.

Në vitin 1674 ai botoi geometricae Elementa që çoi në atë që përshkruhet nga kolegët e Krishtit, Kisha e tij si:

... një matematikan i madh i shtëpisë sonë.

Ai ishte i interesuar në çështjet kishtare dhe më 4 shkurt 1682 ai është emëruar si një kanun të Krishtit e Kishës. Ai u dha diploma hyjnisë së BD dhe DD disa javë më vonë. Filozofik Oxford Shoqërisë u themelua në tetor 1683, dhe Aldrich ishte një anëtar themelues i dhënë një leksion në takimin e parë të Shoqërisë. Ai këndonte në kor Krishtit Kisha Katedrale dhe takimet e organizuara javore muzikë lidhur me korit, por mbuluar një gamë shumë më të gjerë të aktiviteteve muzikore dhe stilet:

Tubime u kujtua për festë të tyre; Aldrich ishte një pijanec dhe duhanxhi i njohur tub. Ai ishte 'një kompozitor shumë kompetent' ...

Edhe pse Aldrich ishte një zgjedhje e natyrshme për të marrë përsipër si Dekani i Krishtit Kisha kur pozicioni ra vakant në vitin 1686, mbreti caktoi një katolike romake në pozitë për arsye fetare. Megjithatë pas revolucionit të 1688 të tilla gjëra ndryshuar në mënyrë dramatike dhe Aldrich u emërua dekan në prill 1689.

Në 1691 ai botoi përmbledhje Artis logicae një traktat mbi logjikën që do të ishte teksti kryesor mbi temën për 150 vite në Angli. Edhe kur Riçard botuar Whately Elemente të logjikës së në 1826 është ende e mori punën Aldrich si pikën e fillimit, por atëherë ky tekst shumë më moderne mori përsipër rolin që përmbledhje Artis logicae kishte mbajtur për kaq gjatë, shih për më shumë detaje.

Për tre vjet, nga 4 tetor 1692, Aldrich ishte zëvendës-kancelar i Universitetit të Oksfordit. Ai përbëhet nga muzikë për t'u përdorur në ceremonitë universitare dhe eksperimentoi edhe me përdorimin e llojit të luajtshme për të shtypur muzikë. Ne kemi përmendur më lart interesin e tij në arkitekturën dhe ne duhet të përmendim se ai mbikqyri riparimin e kishës së Shën Marisë, Oksford, në vitin 1675 dhe 1676. Ul shkruan:

Ai ndoshta ishte arkitekti origjinal i kishës të Gjithë Shenjtorëve, Oxford, ndërtuar në mes 1701 dhe 1710, dhe ishte me siguri projektuesi i katërkëndësh Peckwater në Krishtin Kisha, të cilat filluan në 1706, por nuk ka përfunduar deri në 1714, pas vdekjes së Aldrich.

Ai mori sëmurë në nëntor 1707, por mbulohen edhe mjaft për të vazhduar detyrat e tij. Megjithatë, kur shëndeti i tij u përkeqësua në 1710 ai shkoi në Londër për të kërkuar trajtim dhe kjo ishte kur ai ishte në Londër, se ai vdiq. Ai u varros në Kishën e Krishtit më 22 dhjetor.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland