Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Leone Battista Alberti

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 Feb 1404

Genoa, Italy

3 April 1472

Rome, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Si një fëmijë Leone Alberti marrë shkollimin e tij matematikore nga babai i tij. Ai ndoqi një shkollë në Padua pastaj Universitetin e Bolonjës, ku ai studioi ligj, por nuk e gëzojnë këtë temë. Alberti jetuar kryesisht në Romë dhe Firence të punës brenda Kishës Katolike Romake, me 1432 ai ishte duke ndjekur një karrierë letrare si sekretar në arkiv e Papës në Romë me shkrim biografitë e shenjtorëve në latinisht elegant.

Alberti studiuar përfaqësimin e objekteve 3-dimensionale dhe shkroi e para të përgjithshme traktat Della Pictura mbi ligjet e perspektivës në 1435. Ajo ishte shtypur në 1511. Ai tha

Asgjë nuk e kënaq me aq sa edhe hetimet matematikore dhe demonstrata, veçanërisht kur unë mund t'i kthejnë ato në disa praktika të dobishme tërhequr nga matematika parimet e perspektivës pikturë dhe disa propozime të mahnitshme lëviz e peshave.

Alberti gjithashtu ka punuar në hartat (përfshirë përsëri aftësitë e tij në mappings gjeometrike) dhe ai bashkëpunoi me Toscanelli që furnizohen Kolombi me harta për udhetimin e tij të parë. Ai gjithashtu shkroi librin e parë mbi cryptography cili përmban shembullin e parë të një tryezë të frekuencave.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland