Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Albert of Saxony

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1316

Helmstedt, Lower Saxony (now Germany)

8 July 1390

Halberstadt, Saxony (now Germany)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Albert studiuar në Pragë dhe pastaj në Paris. Ai mësoi në Paris 1351-1362 bëhet rektor atje në 1353. Albert u bë rektor i Universitetit të Vjenës në 1365 dhe Peshkopi i Halberstadt nga 1366 deri në vdekjen e tij.

Albert ishte kryesisht një transmetues të ideve të mira matematike, por ai e bëri punën e tij të kontribuojnë për këto. Ai shkruan për idetë e Bradwardine, Ockham, Oresme dhe të tjerët.

Librat e tij të logjikës janë më të mirat e tij ku ai ekzaminuar 254 paradokse logjik ndërsa puna e tij mbi predha është, si punë e tillë ishte në atë kohë, i pasaktë. Albert besonin se një predhë qëlloi horizontale horizontalisht do të udhëtojë për një distancë të caktuar, atëherë ndiqni një rrugë të lakuar për një kohë, pastaj bie vertikalisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland