Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Wilhelm Ackermann

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

29 March 1896

Schönebeck (Kr. Altena), Germany

24 Dec 1962

Lüdenscheid, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wilhelm Ackermann ishte një logician matematik i cili ka punuar me Hilbertiane në Göttingen.

Ackermann marrë shkallën e tij e doktoraturës në 1925 me një tezë Begründung des datur "tertium jo" mittels der Hilbertschen Theorie der Widerspruchsfreiheit shkruar nën Hilbertit dhe ishte një provë e konsistencës së aritmetike pa induksion. Ishte menduar të jetë një dëshmi logjike për analizë elementare edhe pse kjo dëshmi përmban gabime të konsiderueshme.

Ackermann ishte edhe kontribut i madh për zhvillimin e sistemit logjik i njohur si gur epsilon, fillimisht për shkak të Hilbertit. Kjo formalizëm formuar bazën e Bourbaki 's logjikë dhe teorise se bashkesive.

Nga 1929 deri 1948 ai mësoi si mësues në gjimnaz Arnoldinum në Burgsteinfurt dhe në Luedenscheid. Ai ishte anëtar përkatës i Akademie der Wissenschaften in Göttingen, dhe ishte profesor nderi në Universität Münster.

Në 1928, Ackermann vërejtur se A (x, y, z), z-fish iterated exponentiation i x me y, është një shembull i një funksion gjithkund rekursive e cila nuk është gjithkund rekursive primitiv. A (x, y, z), ishte thjeshtuar në një funksion P (x,) y i variablave nga 2 Peter Rozsa kusht fillestar i të cilit ishte e thjeshtuar nga Raphael Robinson. Kjo është e fundit që ndodh si funksion Ackermann në tekstet e sotme. Gjithashtu në vitin 1928 ribotuan shpesh libër Grundzüge der Theoretischen corp nga Hilbert dhe Ackermann shfaq.

Midis punës më vonë Ackermann janë argumente logjike për teori caktuar (1937), aritmetike të plotë (1940) dhe tipi i logjikës së lirë (1952). Më tej ka qenë një axiomatization i ri i teorise se bashkesive (1956), dhe një libër i zgjidhshëm rastet e problemit vendim (North Holland, 1954).

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland