Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Max Abraham

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 March 1875

Danzig, Germany (now Gdansk, Poland)

16 Nov 1922

Munich, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Max Ibrahimi u lind në një familje hebreje që e kishte vënë shuma të konsiderueshme parash si tregtarë. Ai ka studiuar në Universitetin e Berlinit nën Planck, shkruar disertacionin e doktoraturës në 1897. Pas kësaj ai kaloi tre vite në Universitetin e Berlinit duke punuar si Planck 's asistent.

Në 1900 Ibrahimi u emërua si Privatdozent në Göttingen. Ai leksione në Göttingen si një Privatdozent deri 1909 i cili është një gjatësi të pazakontë kohë për askënd që të mbajë një pozicion të tillë të papaguara pedagog. Arsye për dështimin e tij për të marrë një pozicion i përhershëm universitar gjatë kësaj periudhe nuk ishte për shkak të aftësisë e tij, por më tepër ishte një rezultat i personalitetit të tij. Goldberg, shkruan në:

... ai nuk kishte durim me atë që konsiderohet të jetë budalla ose palogjikshme argumentim. Ibrahimi kishte një prirje për të qenë kritik dhe nuk kishte asnjë hezitim në publikisht chastising kolegët e tij, pa marrë parasysh gradën apo pozitën e tyre. Domethënë e tij të mprehtë u shoqërua nga një gjuhë po aq të mprehta, dhe si rezultat ai mbeti një Privatdozent në Göttingen për nëntë vjet.

Në 1909 Ibrahimi pranuar një post në Universitetin e Illinois në Shtetet e Bashkuara. Disliking atmosferë të vogël universitetit i Illinois, ai u kthye brenda disa muaj në Göttingen, do të ardhshëm në Itali me ftesë të Levit-Civita. Ibrahimi ishte profesor i mekanikës racional në Universitetin e Milanos deri 1914. Gjatë kësaj kohe Ibrahimit dhe Ajnshtajni kundërshtoi fuqishëm për teorinë e relativitetit në një korrespondencë diskutuan në dhe. Ajnshtajni gjithashtu argumentoi rreth relativitetit në një korrespondencë me Levin-Civita, Ibrahimit luajtur një rol në këtë argument shumë, shih për shembull.

Detyruar të kthehet në Gjermani në fillim të Luftës së Parë Botërore, Ibrahimi ka punuar në teorinë e transmetimit të radios. Në pamundësi për t'u kthyer në Milano pas Luftës ai punoi deri në Stuttgart 1921, duke zëvendësuar për profesor i fizikës në Technische Hochschule, kur ai pranoi një karrige në Aachen. Ai mori sëmurë në mënyrë që të Aachen dhe një tumor të trurit u diagnostikua. Ai nuk gjetën dhe:

... ashtu si jeta e tij ishte duke vuajtur, fundi i tij ishte plot me agoni.

Punën e Ibrahimit është gati të gjitha në lidhje me Maxwell 's teori dhe ai shkroi një tekst i cili ishte puna e standardeve për Elektrodinamika në Gjermani për një kohë të gjatë. Goldberg, shkruan në:

Përdorimin e tij në përputhje të vektoret ishte një faktor i rëndësishëm në pranimin e shpejtë e simbol vektoriale në Gjermani. Por një nga veçoritë më të rëndësishëm e tekstit ishte se në çdo botim të ri Ibrahimi e pa të arsyeshme që të mos përfshijë vetëm punën eksperimentale të fundit por edhe kontributet e fundit teorik, edhe në qoftë se këto kontribute ishin në mosmarrëveshje. Për më tepër, ai nuk kishte asnjë hezitim, pasi explicating të dy anët e një pyetje, në përdorimin e librit për të argumentojnë pikën e vet të parë.

Teoria e tij e elektroneve ishte zhvilluar në vitin 1902, dhe çështjen e saj agrued fuqishëm në tekstin e tij, por në vitin 1904 Ajnshtajni Lorencit dhe prodhuar një teori të ndryshme. Studimi i Abrahamit e strukturës dhe natyrës së elektroneve udhëhequr atë në idenë e natyrës elektromagnetike e masa e tij, dhe si pasojë të varësisë së shpejtësisë së valëve elektromagnetike në një fushë gravitacionale. Në idetë e parë e tij u mbështetën nga eksperimenti, veçanërisht punën e kryer nga Wilhelm Kaufmann, por më vonë ishte në favor të punës teori e zhvilluar nga Lorencit dhe Ajnshtajni.

Abrahami u kundërshtua për të relativitetit të gjithë jetën e tij. Në fillim ai e kundërshtoi si për postulates mbi të cilat relativitetit u bazuar edhe në faktin se ai mendonte se prova eksperimentale nuk mbështesin teori. Nga 1912 Ibrahimit, i cili pavarësisht nga kundërshtimet e tij ishte një nga ata që e kuptuan mirë teorine e relativitetit, ishte përgatitur të pranojnë që teoria ishte logjikisht të shëndoshë. Megjithatë, ai ende nuk e kanë pranuar se teoria e përshkruan me saktësi botën fizike.

Ibrahimi ka qenë një besimtar i fortë në ekzistimin e aether dhe se një elektron ishte një sferë perfekte ngurtë me një pagesë të shpërndara në mënyrë të barabartë mbi sipërfaqen e saj. Ai nuk ishte do të heqin dorë nga këto besime lehtë veçanërisht pasi ai mendonte se pikëpamjet e tij ishin të bazuara në kuptimin e përbashkët. Ai shpresonte se të dhënat e tjera astronomike do të mbështesin teorinë aether dhe të tregojnë se relativitetit nuk ishte në fakt një përshkrim i mirë i botës reale. Si lindi dhe nga Laue shkruani në:

Ai e donte aether e tij absolut, ekuacionet e tij në terren, elektron i tij i ngurtë vetëm si një të rinjtë do flaka e tij të parë, kujtesa e të cilit nuk ka përvojë më vonë mund ta shuajnë.

Shumë do të pajtohen ende me Abrahamin se versionin e tij të botës ishte më në përputhje me kuptimin e përbashkët. Megjithatë, matematikë dhe fizikë gjatë shekullit të 20-të ka treguar se bota jemi banorë është në kundërshtim me "sens të përbashkët", kur ne shqyrtojmë strukturën në shkallë të madhe dhe strukturën e shkallës së vogël.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland